Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Η φθειρίαση και η αντιμετώπισή της - ΗΜΕΡΙΔΑ

           Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,
           Ένα  συνηθισμένο κρούσμα στα σχολεία είναι οι ψείρες. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι οι ψείρες είναι τόσο κολλητικές όσο και το κοινό κρυολόγημα αφού σχεδόν το 80 έως 90% των παιδιών κάποια στιγμή θα κολλήσουν. Επίσης το να κολλήσει ένα παιδί ψείρες δεν έχει καμία σχέση με το αν ένα κεφάλι είναι καθαρό ή βρώμικο. Οι  ψείρες μεταδίδονται με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν. Είναι πολύ σημαντικό  να ενημερωθούν οι γονείς όλου του σχολείου, ώστε να ελέγξουν τα παιδιά τους και να τα θεραπεύσουν ταυτόχρονα αν χρειαστεί., διότι αν ένας μαθητής δεν θεραπευτεί σύντομα θα μεταδώσει τις ψείρες και στους συμμαθητές του.
           Για πρόληψη, καθημερινά ραντίζουμε με οινόπνευμα μια ψιλή χτένα για ψείρες και χτενίζουμε τα μαλλιά του παιδιού. Το οινόπνευμα σκάει τις ψείρες. Επίσης, φτιάχνουμε ένα διάλυμα με νερό και ξύδι και ξεβγάζουμε προληπτικά κάθε τόσο τα μαλλιά του. Το ξύδι ξεκολλάει τα αβγά της ψείρας και αλλάζοντας το ph της επιδερμίδας του κεφαλιού αποτρέπει την ανάπτυξή της. Αφιερώνουμε καθημερινά 1 με 2 λεπτά ψάχνοντας το κεφάλι του παιδιού όταν γυρίσει από το σχολείο μήπως και βρούμε κάποια ψείρα. Την πιέζουμε ανάμεσα στα νύχια και την σκοτώνουμε προτού προλάβει να κάνει αβγά.
            Πριν λίγες μέρες σας μοιράσαμε, για ενημέρωση, ένα έγγραφο του Υπουργείου Υγείας … Τμήμα Σχολικής Υγιεινής με θέμα : «Η φθειρίαση και η αντιμετώπισή της»
           Επίσης, σας ενημερώνουμε  πως στις 1 Απριλίου 2014 ημέρα Τρίτη το Σχολείο δε θα λειτουργήσει, διότι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου θα παρακολουθήσουν  επιμορφωτική ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου