Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

6η Μαρτίου - Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Εικαστικές δημιουργίες, δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις, «κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο σχολείο μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας.
Την Τρίτη (6.3.2012) όλοι οι μαθητές του σχολείου (στον κάτω διάδρομο) θα παρακολουθήσουν την ταινία «Τα Μπλε Γυαλιά» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση, σχετική με την ενδοσχολική βία.
Τους ρόλους της ταινίας ερμηνεύουν οι μαθητές της Β΄Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας 2009 - 2010. Το σενάριο βασίστηκε στην ιστορία "Στη φωλιά του Νίκου" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από το βιβλίο "Μίλα, μη φοβάσαι" - τρεις ιστορίες για τη βία στο σχολείο εκδοση Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
«Η ενδοσχολική βία έχει σοβαρές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη παιδιών και εφήβων καθώς και στη διαδικασία μάθησης. Οι διάφορες μορφές βίας που καλλιεργούνται από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τις κακές διαπροσωπικές σχέσεις των γονέων εμφανίζονται στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά φοβούνται να μιλήσουν, γιατί δεν διευκολύνονται από το περιβάλλον τους.» (Από το φυλλάδιο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. που συνοδεύει την ταινία «Τα Μπλε Γυαλιά»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου